Kun je ijs gebruiken om de wereld een mooiere plek te maken? Oprichters Ben & Jerry van het iconische ijsmerk geloven er heilig in. Ze bouwden een bedrijf dat volledig draait rond dat doel. En met succes!
In deze podcast krijgen we letterlijk een kijkje in de keuken van Ben & Jerry’s. Lilian Geijsen is directeur Europa en ontvangt ons op het kantoor van Ben & Jerry’s bij Unilever. En … we proeven ijs!
Lilian legt uit:
Hoe je een cultuur bouwt die de missie van je bedrijf ondersteunt. Waar je dat aan ziet en hoe dat ook in een internationaal bedrijf als Unilever fier overeind blijft.
Wat het verschil is tussen het ‘purpose denken omdat de klant het wil’ en het activisme van Ben & Jerry’s.
Hoe je dit terugziet in de smaken.
Welke dilemma’s het werken in een mission driven organisatie met zich meebrengt.
Christ Coolen en Hans Janssen smullen van de ijsjes én van de verhalen van Lilian.
Wat maakt AFAS zo’n bijzonder bedrijf waar talent heel graag wil werken? En met bizar laag verzuim en jaloersmakend laag verloop? In deze speciale podcast aflevering gaan we in gesprek met Britt Breure, directeur HR en CSR. Verder lezen
Deel 1 van deze special gaat over Yuval Noah Harari. Hij hield een betoverend verhaal over ‘De toekomst van werk’ in een wereld vol computers, algoritmes en meer. Verder lezen
Veel mensen presenteren online (nog steeds) minder professioneel dan in een fysieke vergadering. Dat is zonde! Ook digitaal kun je echt je podium pakken. Verder lezen
We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Voor jou!